Afbeelding Archives

foto © Esther Nijbroek

Workshops

Voor meer informatie over data van workshops, trainingen, lezingen of thema-bijeenkomsten rondom rouw en verlies zie informatie en blogs hieronder.

Er zijn inmiddels 3 buddy-groepen voor mensen die iemand aan ziekte en de dood verloren hebben. Per keer spreken we af wanneer we bijeen komen. Dit zijn vaste groepen. We spreken veel over onze rouw, het verdriet en gemis maar delen vooral ook veel herinneringen en zoeken ook de humor. Elkaar steunen en bemoedigen en elkaar woordeloos begrijpen…  omdat we allemaal weten dat de weg die we hebben te gaan soms lang, eenzaam en verdrietig is.
Heb jij behoefte aan een lotgenotengroep? Laat het me weten, er is een derde buddygroep opgezet, daar is nog plaats voor 1 persoon. Anders ga ik een vierde groep opzetten!
Waar: Hasselt 14, 7152 KV Eibergen
Kosten: 10 euro per keer, graag contant betalen.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Uiteraard zorg ik voor iets lekkers bij de koffie/thee.

LET OP: tijdens onze ontmoetingen volgen we de richtlijnen van het RIVM!

Buddy’s ‘De Maatjes’ zijn weer bijeen geweest op 18 februari 2020. Onder andere hebben we nagekletst over de workshop bij Eeks (op 7 januari hebben we daar een prachtig persoonlijk sieraad gemaakt). In april 2020 zouden we voor een klankschalensessie naar Marja Harbers gaan, helaas kon dat door Corona niet doorgaan. Die afspraak zal gemaakt gaan worden, maar voorlopig wachten we tot corona maatregelen dat toestaat en plannen we later dit jaar een nieuwe datum. Eerst hebben we weer bijgepraat op 19 augustus. Wat was de invloed van corona op ons leven? Wat deed dat met je rouwproces? Heb je ook kracht uit deze periode gehaald? Bovenal was het een gezellige avond, om bij te praten zoals vrouwen dat kunnen. Bovendien hebben we die avond afscheid genomen van L., die op afstand onze buddy zal blijven. Op 23 september zijn we naar de voorstelling  ‘Sneeuw doet pijn’ geweest. Over de bijzondere ervaring is een blog geschreven door iemand uit de andere buddygroep. Napraten zullen we doen op 27 oktober.

De Draödkes (van verbinding) gingen op 11 maart 2020 samen naar ‘De beentjes van Sint Hildegard’, in Skopein te Winterswijk. Alleen een avondje uit is een uitdaging, daarom gaan we samen naar deze film. Herkenning en verbondenheid kun je ook voelen zonder woorden – door gewoon samen te zijn… Helaas konden we vanwege het coronavirus niet meer bij elkaar zijn om de gezelligheid van de film opnieuw te beleven en om na te praten. Toen de corona maatregelen versoepeld werden kwamen we op 29 juli weer bij elkaar. We hebben er allemaal naar uitgekeken. Ons thema was via symbolen te vertellen hoe we de coronatijd hebben ervaren. Op 18 augustus zijn we weer bijeen geweest. Opnieuw was het een bijzondere avond waarop de emoties van ons leven voorbij kwamen. Dit maal doordat we intuïtief een kaart hebben uitgezocht voor het leidende thema van de avond. Op 10 september kwamen we weer bij elkaar. Daarin gingen we terug naar de eerste maanden van verwarring, pijn, verdriet en gemis. Er was een gast die nog maar een half jaar geleden zijn vrouw is verloren, De Draödkes waren een veilige haven van troost, steun en herkenning voor hem . Op 23 september zijn we naar  de voorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ geweest, één van De Draödkes heeft een blog geschreven over wat het met haar gedaan heeft. Dat staat hieronder te lezen.
We kijken nu uit naar 13 december, dan volgen we een workshop bij ‘Koken met Marloes’. Samen een kerstdiner bereiden en vervolgens genieten van onze eigen kookkunsten. We hopen dat corona geen roet in het eten gooit.
In het nieuwe jaar 2021 gaan we een avond naar Marja Harbers – de contacten zijn gelegd. Zij zal een avond met klankschalen voor ons organiseren. Samen en toch ieder voor zich bezig zijn met de levensklank die hij of zij voelt…

De derde groep is net nieuw gevormd en heeft meteen met de coronamaatregelen te maken. Daarom bestaat de groep maar uit 3 personen; een groepsgrootte die onder de huidige coronaregels bijeen mag komen. Als de coronamaatregelen voorbij zijn kan deze groep uitgebreid worden tot 5.
De datum waarop ze elkaar voor de eerste keer gaan ontmoeten maak ik hier zo gauw mogelijk bekend.

 

Trainingen, workshops, lezingen

8 april 2020: lezing voor de vrijwilligers van De Zonnebloem, besloten groep. Ivm het coronavirus is deze lezing uitgesteld.

 

 

foto ©Ineke Elburg

Dankzegging voor hulp

Ik dank Mevr Esther Nijbroek voor de rouw zorg. Ik heb deze ervaring beschouwd als rust in mijn leven. Zij kon de de vinger op de juiste plek leggen. Er was ook een lotgenoten groep waar in de problematiek kon worden besproken. Ook aan eenzaamheid werd aandacht geschonken. Door een lang huwelijksleven kwam de klap harder Continue reading

foto © Ineke Elburg

Prettig en effectief

Ik heb dit traject als erg prettig en effectief ervaren. Ik voelde me welkom waardoor het makkelijker was om me open te stellen en met mijn hulpvraag aan de slag te kunnen!

I.T. februari 2020

foto © wijlen A.K.

Bedanken

Dag Esther. Ik wil je, ook namens mijn kinderen, bedanken voor de persoonlijke, ter zake kundige en ondersteunende begeleiding bij de uitvaart van B. Je voelde ons goed aan tijdens het gesprek over de uitvaart en op de dag zelf was je er op het juiste moment, vaak op de achtergrond, zonder hinderlijk te zijn. Het was erg fijn dat de kleinkinderen er bij betrokken werden en elk een taak kregen, dat helpt hen bij het verwerkingsproces. Lieve groet.
28 maart 2019

 

foto © wijlen A.K.

Dank!

Esther is een vakkundige uitvaartspreekster, wij kunnen haar aan iedereen aanbevelen. Zij neemt de tijd, ze luistert en ze houdt contact. Wij willen jou bedanken voor al je steun die je ons gegeven hebt en nog geeft. Bedankt lieve Esther.

Anja en Henk Klein Wassink

foto © wijlen A.K.

Aanbeveling Esther als spreekster

Wij kunnen jullie Esther aanbevelen, waarom:
– zij luistert!
– zij neemt de tijd ervoor.
– zij leest de gezinssituaties.
– zij houdt het contact!
– zij is een warm mens!!

23 februari 2019

foto © Esther Nijbroek

Paul Jonker

Esther is een vakkundige coach die op basis van mijn persoonlijke vraagstuk heel goed aanvoelde welke methodiek paste bij mij. Het resultaat was dat ik na een aantal sessies een duidelijk inzicht kreeg in mijn patronen. Dat alles in een veilige en integere setting. Deze waardevolle inzichten helpen mij verder in alles dat ongetwijfeld nog op mijn pad gaat komen! Dank Esther!

8 februari 2019