foto © Esther Nijbroek

Workshops

Voor meer informatie over data van workshops, trainingen, lezingen of thema-bijeenkomsten rondom rouw en verlies zie informatie en blogs hieronder.

Er zijn inmiddels 2 buddy-groepen voor mensen die iemand aan ziekte en de dood verloren hebben. Per keer spreken we af wanneer we bijeen komen. Dit zijn vaste groepen. We spreken veel over onze rouw, het verdriet en gemis maar delen vooral ook veel herinneringen en zoeken ook de humor. Elkaar steunen en bemoedigen en elkaar woordeloos begrijpen…  omdat we allemaal weten dat de weg die we hebben te gaan soms lang, eenzaam en verdrietig is.
Heb jij behoefte aan een lotgenotengroep? Laat het me weten, dan ga ik een derde groep opzetten!
Waar: Hasselt 14, 7152 KV Eibergen
Kosten: 10 euro per keer, graag contant betalen.
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Uiteraard zorg ik voor iets lekkers bij de koffie/thee.

LET OP: tijdens onze ontmoetingen volgen we de richtlijnen van het RIVM!

Buddy’s ‘De Maatjes’ zijn weer bijeen geweest op 18 februari 2020. Onder andere hebben we na gekletst over de workshop bij Eeks (op 7 januari hebben we daar een prachtig persoonlijk sieraad gemaakt). In april 2020 zouden we voor een klankschalensessie naar Marja Harbers gaan, helaas kon dat door Corona niet doorgaan. We plannen later dit jaar een nieuwe datum. Eerst gaan we weer bijpraten op woensdagavond 9 augustus!

De Draödkes (van verbinding) gingen op 11 maart 2020 samen naar ‘De beentjes van Sint Hildegard’, in Skopein te Winterswijk. Alleen een avondje uit is een uitdaging, daarom gaan we samen naar deze film. Herkenning en verbondenheid kun je ook voelen zonder woorden – door gewoon samen te zijn… Helaas konden we vanwege het coronavirus in april niet meer bij elkaar zijn om de gezelligheid van de film opnieuw te beleven en om na te praten. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn komen we op 29 juli weer bij elkaar. Fijn om naar uit te kijken! Het was een bijzondere avond, waar we via symbolen hebben verteld hoe coronatijd is ervaren. Op 18 augustus aanstaande gaan we naar Marja Harbers, die een avond met klankschalen voor ons gaat organiseren. Samen en toch ieder voor zich bezig zijn met de levensklank die hij of zij voelt…

‘De Maatjes’ en ‘De Draödkes gaan samen naar de toneelvoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ in De Storm in Winterswijk. Een verhaal over ondenkbaar verlies maar ook over de onwaarschijnlijke veerkracht om verder te gaan. Deze was gepland in maart, verschoven naar juni 2020, maar ivm het coronavirus zijn we in afwachting van een nieuwe datum, waarschijnlijk 23 september 2020.

 

Trainingen, workshops, lezingen

8 april 2020: lezing voor de vrijwilligers van De Zonnebloem, besloten groep. Ivm het coronavirus is deze lezing uitgesteld.