‘’Ik heb mijn eigen oplaadsnoer’’
‘’Het allerbelangrijkste is dat ik opgeladen ben’’

Ik weet het, dit klinkt raar. Ik zal het uitleggen:

‘’Heb jij een mobieltje of een tablet? Dan heb je daar ook een oplaadsnoer voor. Dat snoertje is net zo belangrijk als de mobiel of tablet zelf: als de batterij leeg is, werkt je mobiel of tablet niet meer. We hebben vast allemaal wel eens meegemaakt hoe het voelt om je oplader kwijt te zijn, en hoe naarstig je er dan naar op zoek gaat – want stel je voor dat we zouden zijn afgesloten van alles wat ons mobieltje ons brengt!

Je ziet vast al waar ik heen wil: wijzelf zijn als dat mobieltje – als onze batterij leeg is zijn we niet meer dan een omhulsel, zonder energie, zonder inspiratie, en kunnen we anderen niets wezenlijks geven.

En toch behandelen we onszelf niet zoals we ons mobieltje behandelen: wanneer onze batterij leeg is, zijn we niet naarstig op zoek naar een manier om op te laden, maar rennen we als een kip zonder kop door. Terwijl we op zo’n moment, net als een leeg mobieltje, compleet nutteloos zijn (hoewel we denken van niet) en misschien zelfs averechtse resultaten boeken.

Opladen is gunnen
We hebben allemaal ons eigen oplaadsnoer: onze eigen verbinding met (de Universele) energie. En het mooie is: dat snoer is altijd bij ons – we kunnen het niet kwijtraken! We kunnen onszelf te allen tijden opladen, simpelweg door te ademen en je bewust te zijn van dat onzichtbare snoer, door je bewust te zijn van de liefde in jou.

Alleen is het soms een beetje moeilijk om dat snoer in te schakelen en jezelf op te laden. Je kunt in zo’n geval het oplaadsnoer van anderen gebruiken om jezelf op te laden: bijvoorbeeld door een goed gesprek met een vriendin, een massage te nemen, naar een workshop te gaan, in het bos te wandelen, naar de sauna te gaan, te mediteren of verzoenen, naar een healer te gaan, een inspirerend boek lezen, enzovoort. Het enige wat jij hoeft te doen is jezelf dat te gunnen – en te weten dat het het allerbelangrijkst is, dat jij opgeladen bent.’’

Toen ik dit las op www.affirmatie.nl was voor mij de boodschap duidelijk. Voor jullie ook?