En nu?

Steeds minder energie. Je functioneert op de automatische piloot. Of op wilskracht. Je kunt je ei niet meer kwijt. Je voelt je onrustig, en die onrust groeit. Je hebt goede voornemens gemaakt voor dit nieuwe jaar. De kerstvakantie bracht geen oplossing. Ja, het was lekker om weg te zijn, maar de spanning is niet over.

Je wilt graag dingen veranderen? Maar wat wil je dan? Ja, iets anders? Maar wat? Verhuizen? Een andere baan? Nieuwe energie in je relatie stoppen. Of juist de relatie beëindigen? Gaan sporten of juist lui op de bank voor de tv met een zak chips binnen hand bereik? Gewoon weer naar je werk en doen wat je altijd deed? Kortom: wat doe jij om te zorgen dat je beter in je vel zit?
Het vraagt lef om afscheid te nemen van je vertrouwde omgeving en patronen. Om de knoop door te hakken en anders te doen dan je altijd hebt gedaan. Je zult soms onbegrip ervaren van de mensen om je heen. Of juist lof van mensen die de stappen die jij zet bewonderen. Zelf zouden ze dat niet durven. Echt nooit doen. Maar ik heb een ‘maar’. Want is zo’n rigoureuze verandering wel de oplossing voor de onvrede die jij voelt? Jezelf kwijt zijn zit namelijk in jezelf en dus begint de verandering ook bij jezelf! Is dat geen mooie uitdaging voor dit jaar?