Wat was het een bijzonder jaar!, en als ik mijn opsomming hieronder terug lees waar ik dankbaar voor ben, dan is er héél véél om dankbaar voor te zijn….

Op de eerste plaats ben ik dankbaar voor alle vertrouwen van cliënten, opdrachtgevers en ‘nabestaanden’. Jullie zijn de reden waarom ik mijn werk doe en waarom ik mijn werk zo leuk en boeiend vind! Het is voor mij telkens weer bijzonder een stukje op iemands levensweg – soms letterlijk – mee te mogen lopen, mijn hart te openen, verbinding te maken of te spiegelen.

Als ik terugkijk op dit jaar 2018 ben ik vooral dankbaar voor nu, voor wat er is en voor waar ik als persoon en als bedrijf sta. Want ik heb hele mooie stappen gezet dit jaar:
– in januari heeft mijn bedrijf het KIWA keurmerk gekregen voor ZZPers in de Zorg. Het keurmerk is bedoeld voor controle op beroeps- en ondernemerseisen en of je kwalitatief goede zorg verleent.
– per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Jouw privacy is mij dierbaar en ook mijn bedrijf voldoet aan alle gestelde eisen.
– per 1 juli ben ik toegelaten als zorgaanbieder in het Sociaal Domein Oost-Achterhoek; daaronder vallen de gemeentes
• Berkelland
• Oost Gelre
• Aalten
• Winterswijk
• Montferland
• Bronckhorst
• Oude IJsselstreek
• Doetinchem
Dit betekent dat de lokale teams voor Jeugdzorg of Wmo (in Berkelland de @VoorMekaar teams) mij als zorgverlener kunnen inschakelen. Ook jouw huisarts kan – al of niet via deze teams voor Jeugdzorg of Wmo – voor rouw- en verliesbegeleiding naar mij verwijzen.
– in november heb ik het diploma Registeropleiding Psychosociale Basisvakken SHO Puur Plato behaald. Volgend jaar (2019) gaat de procedure bij zorgverzekeraars open en word ik door mijn beroepsverening @CAT aangemeld. Per 1 januari 2020 kom ik voor begeleiding bij verlies en rouw voor contractering bij de volgende zorgverzekeraars in aanmerking:
 Menzis
 AnderZorg
 Azivo
 de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem
 Menzis Zorgaanbod (MEZ)
 CZ
 Czdirect
 Delta Lloyd
 OHRA
 Coöperatie VGZ
 De Friesland Zorgverzekeraar
Vergoeding valt onder de aanvullende verzekering voor Alternatieve Zorg.
– dit jaar heb ik een Burn-Out preventie training gevolgd zodat ik mijn cliënten met een burn-out nog beter van dienst te zijn. Deze praktische training heeft me veel extra handvatten gegeven die een mooie aanvulling zijn op de interventies die ik al inzet.
Ook heb ik een 5daagse Systemisch Werken gevolgd om jou als cliënt nog beter te helpen kijken wat er speelt in jouw systemen en waar die systemen je gevangen houden.
En ik mag mij officieel NLP Wandelcoach noemen. Het is een methodiek die jouw proces in beweging zet, letterlijk en figuurlijk. We gaan samen op weg; elk pad dat bewandeld wordt laat iets zien van jouw vraagstuk:
* waar wil je graag naar toe werken?
* wat houdt je tegen?
* wat heb je nodig om de door jou gewenste situatie te bereiken?
Het kan een éénmalige ontmoeting zijn, maar ook als een interventie in het coachingstraject ingezet worden.
– sinds ruim een jaar zit ik samen met @Bianca Wessels van @Stichting Tussenstaphuis, Jolanda Brouwer van @PraktijkAerendil en Olga Heinen van @Organisato in een intervisiegroep. We kunnen over en weer veel voor elkaar betekenen, mogen leren van elkaars kennis en ervaringen, gaan samen naar trainingen en zetten ons in voor Nationale Ouderendag. # powergirls!

Dankbaar ben ik ook voor alle hulpbronnen om me heen: de intervisiegroep; mijn ouders die altijd voor mij klaar staan en mijn broer, zussen, schoonzus en zwagers waar ik altijd een beroep op mag doen én mijn neefjes en nichtjes die me soms ondersteunen; mijn broer die te pas en te onpas al mijn computer- en telefoonproblemen komt oplossen; mijn lieve ‘rechterhand’ die zorgt dat het thuis op rolletjes loopt; mijn zakelijke contacten die ik soms met de meest onmogelijke vragen mag lastigvallen met betrekking tot boekhouding, drukwerk (@Copyservice Winterswijk) en internetpagina (@Idea-online).

Kortom: ik heb op het terrein van professionalisering van mijn bedrijf dit jaar grote stappen gezet! Mijn leven als ondernemer is meer dan alleen het coachen van cliënten of spreken op uitvaarten. En toch is dat het liefste wat ik doe: gedurende een bepaalde periode met cliënten meelopen op hun pad van ont-wikkel-ing en/of samen met nabestaanden een mooie, passende afscheidsviering vormgeven.

Of ben ik nu te sentimenteel?
Zelf vind ik van niet, want ik voel me echt oprecht dankbaar.
Dus: DANK allemaal voor jullie vertrouwen en steun! Op naar 2019!

Ik wens jullie allen een goede jaarwisseling en voor 2019 dat het een jaar vol prachtige uitdagingen mag zijn!