Een woord dat veel bij mij aan tafel voorbij komt: moeten. Wat wij allemaal niet van onszelf moeten? Ik moet nog dit doen, moet dat nog doen, moet de afwas nog doen, moet boodschappen halen, voor een vriendje van mijn zoontje moet ik nog een verjaardagscadeautje kopen, ik moet naar de sportschool, etc. De lijst is eindeloos lang. En ja, ook ik betrap me er regelmatig op dat ik het woord gebruik. Dan is het voor míj de hoogste tijd een stapje terug te doen en wat meer rust in te plannen. Dan neemt bij mij automatisch het gebruik van het woordje moeten af. Neem jij de uitdaging aan om bij jezelf eens te turven hoe vaak je het woord ‘moeten’ gebruikt? Geef ik je alvast een simpele oplossing: vervang ‘moeten’ eens door ‘willen’ of door ‘gaan’. Ik wil dit doen, ik ga dat doen, ik wil de afwas doen, ik ga boodschappen halen, etc. Voel je het verschil?