De Stichting Landelijk Expertisecentrum heeft 24 mei op de kaart gezet als Nationale Dag Aandacht voor Sterven. Graag sluit ik me aan bij dit initiatief! Zowel privé als in mijn werk merk ik nog vaak hoe lastig de thema’s ‘dood’ en ‘sterven’ zijn. Daarom juich ik het toe dat er een dag is waarop aandacht voor sterven wordt gevraagd. Daarom plaats ik vandaag een artikel uit ‘Drempel’, over leven met sterven, uitgegeven door het Landelijk Expertisecentrum Sterven (2018/2019). Door inzicht te geven in het proces van sterven wordt sterven/het stervensproces hopelijk makkelijker bespreekbaar, zodat je het niet vanuit angst maar vanuit vertrouwen kunt aangaan en naast het ‘zorgen voor’ er ook als mens voor die ander kunt ‘zijn’.

Delen van dit blog mag, graag zelfs. Svp onder naamsvermelding van Esther Nijbroek, spreekster bij uitvaarten.