Lieve jij,

Ik hoop dat het goed met je gaat terwijl je dit leest.

Vandaag wil ik een mooi verhaal met je delen; het verhaal gaat als volgt.

Een journalist ging eens opzoek bij een man die alles verloor in zijn leven. De man vertelde over zijn leven vroeger en hoe het zover was gekomen.

Hij had een gezin bij wie alles op rolletjes liep vertelde hij.

Ze hadden het financieel goed, hij had een goede carrière, ze woonde in een vrijstaande villa, gingen twee keer per jaar op vakantie en hadden twee zoons, een tweeling van 12 jaar oud.

Zijn vrouw zorgde voor de kinderen en hij had een topbaan.

Op een dag ging het bedrijf waar de man werkte failliet waardoor hij thuis kwam te zitten.

Vanwege financiële problemen raakte hij aan de drank en kwam hierdoor in de psychische problemen.

Ze konden hun rekeningen niet meer betalen en moesten hun huis met verlies verkopen, waardoor ze in de schuldsanering terecht kwamen.

Zijn vrouw besloot om hem te verlaten en de vader raakte verslaafd aan gokken en drugs.

Hij ging vervolgens met de verkeerde mensen om en belandde hierdoor in de criminaliteit.

Hij pleegde fraude en diefstallen en hierdoor belandde hij geregeld in de gevangenis.

Hij was niet meer in staat om voor zijn zoons te zorgen en het contact met hen werd via een rechtszaak verboden.

Hij is alles verloren, nog steeds is hij verslaafd, zit hij vast in de gevangenis en mag hij zijn zoons nog steeds niet zien.

De journalist raakte na dit interview nieuwsgierig hoe het met de 2 zoons gaat en besluit om contact te zoeken met de tweeling, die intussen beide al op hun zelf wonen.

De ene zoon woont antikraak in Utrecht, is alleenstaand, heeft zijn school niet afgemaakt, is verslaafd aan blowen en gamen, is de criminele kant opgegaan net als zijn vader, heeft 2 keer vastgezeten, leeft van een uitkering, zit in de schuldsanering en is depressief.

• Als de journalist vraagt: Hoe heeft het zover kunnen komen?

• Antwoord de zoon: Ja, wat wil je met zo’n vader?

De andere zoon woont in Dubai, is gelukkig getrouwd en heeft 2 dochters, hij heeft zijn master in software engineering behaald, bezit een succesvol miljoenen bedrijf en heeft het goed voor elkaar.

• Als de journalist vraagt: Hoe heeft het zover kunnen komen?
• Antwoord de zoon: Ja, wat wil je met zo’n vader?

Het moraal van dit verhaal is dat twee mensen, exact dezelfde gebeurtenissen kunnen meemaken en er allebei op een compleet andere manier mee omgaan, die resulteert in een heel andere uitkomst.

Het is dus niet de situatie die bepaald wat de uitkomst is, maar hoe je ermee omgaat.

Je kunt wijzen, schuld geven aan, de verantwoording buiten jezelf leggen en blijven hangen in verhalen van slachtofferschap of je kunt een ander pad kiezen, de regie nemen, gaan voor wat jou gelukkig maakt en hierin leiderschap nemen over je leven.

De uitkomst is aan jou!

Dit bericht van @Fabian Ruijgrok heb ik bijna letterlijk overgenomen. Ik volg hem al ongeveer 2 jaar. Waarom? Om deze uitspraak: ‘Ik ben niet mijn depressie, ik ben zoveel meer dan dat!’. Zijn zoektocht naar hulp, de weg die hij aflegt en uiteindelijk de antwoorden vindt in zichzelf. Zo inspirerend….. Ik wil dagelijks in mijn werk, zowel in mijzelf als bij mijn cliënten, die krachtbron aanboren. Zodat mijn cliënten na verloop van tijd hun veerkracht hervonden hebben.