Het is vandaag de dag van de stilte. Stilte? Is daar een dag voor? Dat wist ik ook niet. Totdat ik het bij toeval tegen kwam. Wat is stilte voor jou? En wat doet stilte met jou? Vind je het prettig of juist niet. En wat kom je tegen als je stil bent? In welke omgeving kun jij het beste stil worden in jezelf?

Zoals altijd heb ik weer een bombardement aan vragen. Nieuwsgierig als ik ben wat stilte voor jou is en wat het met je doet. De één vindt het heerlijk, de ander kan er niet tegen. Ik zoek die stiltemomentjes bewust op. Door in de tuin te werken. Een goed boek helpt me ook. Tijdens een wandeling kan me die stilte soms echt raken. Dat heb ik vandaag ook mogen ervaren. Een heerlijk, rijk, ontspanned, leeg en tegelijk vol gevoel. Waar ik was? Ik denk dat de foto niks aan de verbeelding over laat.

Vind je het lastig om de stilte te voelen? Om je hoofd en gedachten stop te zetten? Lees dan verder, want aan de hand van onderstaande punten neem ik je mee om de stilte in jezelf te vinden. Lees het rustig door zodat het op je in kan werken.

* Hoe voel jij je nu?

* Sta eens even  stil…  en adem in … en adem uit.

* En adem nu nog een keer diep in. En weer uit.

* Adem in door je neus, adem uit door je mond.

* Tot hoe ver voel je je adem komen?

* Hoe voelt dat?

* Waar merk je spanning?

* Blijf ademen… in …. en uit…

* Merk je wat het met je doet? Wat een fijn gevoel hè?!