foto © Astrid Lansink

Yvonne Nijenhuis

Afgelopen juli 2016 ben ik in traject gekomen bij Esther. Ik stond op het randje van een Burn-out.

In mei 2016 ben ik min of meer in elkaar geklapt door alles wat ik met mij mee droeg. De relatie was over en even later hoorde ik dat ook mijn contract niet verlengd zou worden. Door dit alles zag ik het even niet meer zitten. Ik deed alles maar op de automatische piloot, werkte 36 uur in de week met meer dan 10 uur reistijd, elke morgen om 4 uur opstaan en gewoon dom doorgaan, daarnaast een alleenstaande moeder met drie kinderen met de leeftijden 17, 18 en 22.

Mijn vorige werkgever heeft mij Esther aanbevolen en ik ben met Esther in gesprek geraakt en ik voelde meteen een klik, eindelijk werd ik door iemand begrepen.

Esther wilde graag met mij aan het werk en dacht dat er minimaal 5 sessies nodig zouden zijn. De 1e sessie is Esther dan ook meteen aan de slag gegaan, waarna ik mezelf weer durfde aan te kijken en mezelf weer kon complimenteren, ze heeft mij laten inzien dat ik er ook mag zijn. Wat een gevoel kwam daar bij kijken, niet te beschrijven, emotioneel, opluchting, eigenlijk alles wat er in je omgaat kwam eruit.

Ook heeft Esther mij handvatten gegeven om met het verlies van mijn moeder om te gaan, dit kan ik nu door haar sessie een plekje geven. Daarnaast heeft zij mij geleerd na de relatie breuk hoe ik dat kon verwerken door een sessie met haar en steeds maar weer denkbeeldig de relatielijn door te knippen is dat ook eindelijk uit mijn lijf gegaan. Ik was gejaagd en wist het allemaal wel alleen te doen, die “wijze” ik!

Esther deed een sessie met playmobiel poppetjes en ik zie al een lach op jullie gezicht, maar dit heeft mij laten inzien wie ik was en wie ik ben, ik ben terug gegaan naar mijn jeugd en daarin heb ik kunnen zien dat ik niet diegene was waarvan ik dacht dat ik was. Esther is aan het pellen gegaan om die gigantische muur die ik om me heen had gebouwd langzaam weg te halen.

Het bleek dat ik eigenlijk niet genoeg had aan de 5 sessie en het zijn er dan ook 10 geworden. Esther heeft zelfs op mijn verzoek een gezinssessie gegeven omdat de kinderen ook met bepaalde gevoelens over het verleden zaten en omdat ik niet meer een vriendin voor de kinderen wilde zijn maar een moeder! En ook daarin heb ik alle handvatten van Esther gekregen. Ik ben nu de steen in het water met de mooie kringen erom heen! Er zijn nu zulke mooie momenten geweest doordat ik weer in mijn krachten sta. Helaas zit onze therapie er bijna op, ik ben dan ook erg dankbaar dat ik dit met Esther heb mogen doen. Ik kan jullie echt aanbevelen om ook een traject met haar aan te gaan, ze heeft een hart voor de mens. En ik, ik ben een klein beetje van haar gaan houden!!

Yvonne Nijenhuis, november 2016