foto © Astrid Lansink

HT

Hierbij mijn ervaring met het coachen door Esther op een bijna burn-out.

Ik liep al een hele poos rond met een enorm vol hoofd. Nergens meer rust kunnen vinden, constante druk bij alles wat ik deed ervaren. Voelde als teveel van alles, op het werk, maar ook thuis. Op het werk liep ik zoals een collega mij later vertelde :”echt rond te stieren”, vitten op alles en iedereen. Niets was goed genoeg, ik probeerde alles recht te breien, maar liep steeds achter de feiten aan. Het werk werd een steeds terugkerende veldslag voor me.

Thuis was ik vaak vervelend en boos op wie me het liefste is. Ik liep voortdurend op mijn tenen, om naar buiten toe de schijn op te houden dat het allemaal goed ging. Kreeg wel steeds vaker vragen: “gaat het wel met je”? Ik voelde dat ik Hulp nodig had van iemand die niet zo dicht bij mij stond, en objectieve raad kon geven. Tips voor hoe ik kon veranderen, leren wat moet er anders….. Esther kwam op dat moment toevallig in beeld, we kwamen aan de praat, en het klikte meteen. Laat ze nou toevallig ook nog een coach opleiding hebben gedaan. De juiste persoon dacht ik. We maakten eigenlijk spontaan een afspraak, al dacht ik later wel, pfff is het niet overdreven, kan ik er zelf niet uitkomen? Ik had geen idee  hoe de eerste afspraak zou verlopen, laat maar op me afkomen dacht ik, best spannend.

Esther stelde mij meteen op mijn gemak met thee en wat lekkers erbij. Eerst een los gesprekje, en later de diepte in. Ze liet me omschrijven hoe ik me voelde, dat was alleen maar moe en vol in mijn hoofd. Ik mocht ontspannen gaan zitten en mijn hoofd proberen leeg te maken, nooit gedacht dat dat kon…

Tijdens alle sessies/afspraken liet ze mij zien en voelen, letterlijk voelen hoe je kunt veranderen. Niet meer zoveel denken en daarna handelen, maar luisteren naar je gevoel.

Na iedere afspraak kreeg ik een opdracht mee, omschrijf hoe je de afspraak hebt ervaren en geef aan wat het met je doet. Kon haar altijd mailen, en kreeg steeds een snelle reactie terug. Het voert te ver om alle afspraken te omschrijven, maar wat was en ben ik blij met haar tips en wat ze mij heeft laten zien en geleerd over mijn patroon. Je moet je er eerst bewust van worden welke gevolgen je eigen handelen heeft voor jezelf maar ook voor je omgeving. Alles moet je natuurlijk zelf doen, jij moet veranderen. Nu voel ik me veel rustiger, weet dat het niets uitmaakt als je je eigen gevoel volgt, ook al gaan anderen daar niet altijd  in mee.

Ik ben Esther nog steeds dankbaar voor haar rustige, prettige en duidelijke coaching. Alles ook nog eens in een warme gezellige omgeving, bij haar thuis. Ik kan iedereen die net als ik tegen een burn out aanzat, aanraden, om Esther te raadplegen, en je handvatten te laten geven hoe je er uit kunt komen en om  in de toekomst niet weer in dezelfde valkuil te belanden.

HT 18 november 2016